Monday 10 November 2014

First swatch post - An Caisteal Ruadh by Pahlish

Hello, friends!
For my first actual nail polish post, I am swatching my first ever indies. I've spent a great amount of time researching, and finally decided on Pahlish. I have to admit, my decision was influenced by price of the polish, and shipping possibilities and price, but mostly, I loved the names of polishes I ordered, and, husband decided to get them for me as a gift. :) 
First up is An Caisteal Ruadh. Here's a collage, 3 coats with top coat: 


I have to tell you, I'm not a fan of red, all red polishes I own (3, I think) are dark red and I only wear them at Christmas. This one, I fell in love with. 
The description from Pahlish: "An oxblod red helly with a mix of gold and silver flakes and copper shimmer. An Caisteal Ruadh (Redcastle in Scottish Gaelic) was once a beautiful red medieval castle on the Black Isle in northern Scotland. This polish was inspired by its deep red brick!"

The formula is very good, although the opacity comes with second coat, but I decided to polish the 3rd to even it out. The best thing, besides the beauty and that subtle sparkle, is that it dries really fast. 
It costs $9, and comes in a 15 ml bottle. 
Here are some more pics I managed to take during the day: 






I have two more Pahlish polishes, Gilded Greenwich and Ghost Lights, to swatch, so see you soon :)

Hrvatski:
Za prvi pravi blog post, odlučila sam vam pokazati jedan od tri laka koja sam nedavno naručila od indie proizvođača iz SAD-a, po imenu Pahlish. Bitno je napomenuti da su lakovi poklon od mog dragog muža koji, čini mi se, više nije mogao slušati moje pričanje o indie lakovima i koliko su prekrasni. :)

Za one koji ne znaju, indie lakovi su indepedent (nezavisno) napravljeni lakovi, odnosno lakovi koje rade ljudi koji često imaju takozvani "dnevni" posao, a lakove miksaju iz ljubavi, hobija, i kao izvor dodatne zarade. Neki su postali toliko popularni da njihovi proizvođači mogu živjeti od izrade lakova, a u posljednje vrijeme sve ih je više i više, pa i tzv. mainstream proizvođači (O.P.I., Essie, Sally Hansen, Orly, i tako dalje) prate trendove koje oni postave. Indie lakovi su redom prekrasni, ali i skuplji od ostalih (jer se uglavnom miksaju ručno, u malim količinama, nisu testirani na životinjama i ne sadrže štetne tvari koje neke od glavnih prozvođača stavljaju u svoje lakove), i mogu se kupiti jedino online, što ih, u našem slučaju, još više poskupljuje zbog cijene dostave.

Vratimo se mi mojim novim lakovima.
Prvi na redu je lak koji se zove Al Caisteal Ruadh. Riječ je o tamno crvenom jelly laku sa srebrnim, zlatnim i bakrenim sitnim šljokicama. Vlasnica Pahlisha-a za njegovu izradu je bila inspirirana tamno crvenom ciglom od koje je izrađen dvorac u sjevernoj Škotskoj, pa mu je i dala ime Al Caisteal Ruadh, što na škotskom galskom jeziku znači crveni dvorac.

Formula ovog laka za nokte je vrlo dobra, lako se nanosi, četkica je odlična, a za potpuno prekrivanje trebaju 2 sloja laka, iako sam ja stavila i treći jer mi se učinilo da ga nisam u potpunosti ravnomjerno nanjela na nokat. Jako se brzo suši, pa će lakiranje, čak i s tri sloja, biti brzo gotovo. Mislim da je ovaj lak super rješenje za predstojeće božićne blagdane, osobito ako, kao ja, niste ljubitelj jarko crvene boje.

Cijena laka je 9 dolara, što je oko 55 kuna, i stvarno nije malo, ali mislim da se isplati: lak dolazi u bočici od 15 ml, i stvarno je prekrasan.
Sve lakove možete kupiti u web shopu Pahlish, (60tak kuna), i stići će vam za otprilike 3 tjedna, iako i to ovisi o količini narudžbi koje proizvođač ima.

Imam još dva laka za isprobati, Gilded Greenwich i Ghost Lights, no o njima u sljedećim postovima.  :)




No comments:

Post a Comment